PAKCIK MAKCIK COMEL

Ahad, 2 Januari 2011

TUTORIAL TUKAR FORMAT JAM KAT PC KEPADA NAMA SENDIRI~

Assalammualaikum!!!
dah masuk bulan 1 kan?? macam yang aku tulis kat entry jadual baru dulu, aku akan masukkan 1 software atau tutorial kan kan kan?? disebabkan... aku malas gila nak cari software... so.. aku update tuto je lah~ 
tuto hari ni, biasa biasa je~ tak gempak mana pun~ haha~ aku akan ajar korang macam mana nak tukar format jam kat pc kepada nama sendiri atau apa apa words yang korang suka~ macam kat bawah ni~




tengok yang kat dalam bulatan merah tu~ aku letak nama aku kat situ~ tapi aku masih kekalkan format AM dan PM~ just tambah nama je lah~ seolah olah pc ni tahu nama aku n siapa tuan dia! show off sikittt~ hahahampeh~ hehe~ sapa sapa yang nak try, sambung lah baca~ sapa yang tak minat~ kena sambung juga baca! hehe~ aik? memaksa nampak??????????

memang pun!!!

ok start!!

1. pergi dekat control panel~ (ada pada button start)

2. cari  date, time, language, and regional options. (tak tau, tengok gambar ye!)

klik untuk besarkan gambar


3. selesai step kedua, dia akan keluar...... Klik yang dalam bulatan merah tu.

KAT BAHAGIAN BAWAH
4. nanti dia akan keluar satu box.. tekan customize. (tengok gambar)

klik untuk besarkan gambar

5. kemudian akan keluar lagi satu box. tengok dekat bahagian tabs dan klik time. kemudian dekat AM symbol dan PM symbol, tukarkan atau tambahkan perkataan yang korang suka! pastikan berbeza supaya korang tak keliru~ karang dah pukul 10 malam, kata 10 pagi! (kalau orang tu tak keluar rumah la.)

klik untuk besarkan gambar

6. click apply dan ok~ tutup semu box n refresh~

p/s : try tengok, jadi ke tidak.. kalau tak jadi.. cuba restart coz aku ta ingat kena restart atau tidak~ then.. rasa2 nak tukar kembali ke asal, ikut je step 1 sampai habis balik! benda ni, aku try kat windows xp sajep~ kat windows lain.. belum lagi! heeee~ SELAMAT MENCUBA~


3 ulasan:

sekamar rindu berkata...

salam...

sangat bangga menjadi orang yg pertama follow blog ini..:)

***1

Gadis~Gula~Gula berkata...

@sekamar rindu
heee~ org pertama kep?? kalau baru follow.. anda adalah follower ke 21~ maaf~ :D
pape pown.. TERIMA KASIH SEBAB SUDI FOLLOW~

mr.set@n berkata...

huhuh nice tutorial


_________________ ____
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget