PAKCIK MAKCIK COMEL

Selasa, 28 Disember 2010

Yang Termanis dan Terpahit


assalammualaikum!!!
apa khabar? dah makan? dah minum? dah buang air?? uihh! tak baik membazir! buang buang air pulak! kaya sangat dah?? haha! adess.. asal la hari ni aku terlebih prihatin sangat ni?? haha!!

ok2.. kembali kepada topik asal! cerita asal macam ni, aku rasa.. aku dah.... gila contest! haha~ takdalah! ni nak cakap ni.. macam biasa.. aku jalan2 melawat alam siber yang penuh dengan jaring labah labah ni! sekali terjumpa lagi satu contest kat blog yang diberi nama...



entah kenapa.. rasa macam nak masuk je! so.. aku masuk lah... tajuk contest tu, Yang Termanis dan Terpahit... <--- (untuk maklumat lanjut, sila klik link yang diberi.)


pada tahun 2010, banyak gila perkara yang aku lalui! dan seperti biasa, aku belajar dari pengalaman! dan masa silam, aku jadikan sebuah kenangan indah untuk aku kenang! jika suatu masa nanti,aku sudah tua dan merindui masa silam, aku akan selak buku yang diberi tajuk.. 'kenangan!' (apelah aku merepek malam malam buta ni!)

Kenangan termanis aku adalah jeng jeng jeng... haha~ sat.. biar aku fikir jap.. apa kenangan termanis pernah aku lalui pada tahun 2010.. banyak sangat kenangan manis sampai tak tau yang mana satu termanis! aikk?? haha! oh! aku rasa.. kenangan termanis bagi aku adalah bila aku dan family pergi ke Pulau Pangkor pada awal tahun! oit!! bukan selalu ayah aku bawa pergi holiday tau! bila dia betul betul senang dan girang je dia bawa kami jalan jalan.. walaupun tahun ni, banyak tempat kami menjelajah, tapi kat Pangkor lah paling best! sekali sekala dapat luangkan masa dengan family kan.. yelah.. aku ni bukan duduk dengan parents pun kan.. duduk dengan nenek (tetiba rasa terasing la pula!) haha~ adess~ tada kesa punya! 


Kenangan terpahit aku.. hehe~ malunya nak cerita! tapi demi contest... kena jugak aku cerita! walaupun pahit, bila jadi kenangan, mampu membuat aku ketawa sendiri. kenangan terpahit aku adalah.. aku jatuh longkang dalam perjalanan ke belakang sekolah! padan muka! orang rehat kat kantin, aku n the gang rehat kat belakang sekolah! kan dah jatuh!  nasib bukan macam nangka busuk.. tapi macam strawberry masam je! haha!


apa yang aku belajar dari kedua dua kenangan ni?? penganjaran pertama untuk kenangan termanis adalah, hargailah keluarga selagi mereka masih ada! apapun atau di manapun kenangan antara kita dan mereka tercipta, itu adalah kenangan terindah yang akan kita miliki dan kenang bila usia menginjak dewasa~




pengajaran kedua, tepati waktu, tempat dan tema! aku boldkan tepati tempat.. tapi ketiga tiganya adalah satu pakej! dah orang tetapkan di mana harus kita lakukan sesuatu, jangan la pandai pandai pergi tempat lain! orang suruh makan dekat kantin, kau makan belakang sekolah pasal pE???! kan dah jatuh longkang! padan muka! hehe


sekian, terima kasih!

2 ulasan:

Fyzal berkata...

salam gadis gula-gula.. thanks for joining the contest. kenangan pahit tu..jatuh longkang.. buat saya senyum2..sebab saya pun pernah alami benda yg sama.. hehehe..

Gadis~Gula~Gula berkata...

@Fyzal salam fyzal.. biase lah.. muka tak malu~ org tak ajak pown jjoin cntest tapi nade2 na join! haha~ yup2! tapi malu uh~ jatuh depan org ramai~


_________________ ____
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget