PAKCIK MAKCIK COMEL

Sabtu, 11 Jun 2011

sesuatu yang datangnya dari syaitan itu indah dari luar namun busuk dari dalam!

assalammualaikum.. hurm.. orang kata... tak baik mengeluhkan.. dan yang pasti agama islam pun melarang kita mengeluh.. tapi.. kenapa ye.. mengeluh tu seolah olah menjadi satu kepuasan? rasanya.. bila mengeluh tu.. hilang je rasa berat dalam hati ni.. sometimes, aku try la taknak mengeluh.. tapi ada je hal yang buat aku mengeluh.. ish! geram betul..

ada orang pernah bagitau aku dulu.. long time ago... aku pun dah tak ingat sape yang bagitau benda ni. tapi aku ingat ayat dia.. hehe

'sesuatu yang datangnya dari syaitan itu indah dari luar namun busuk dari dalam!'
betul kata dia.. dan benda ni seolah-olah kita menanam benih buah yang kita sendiri tahu yang benih tu tak elok. tgk la sekarang.. betapa ramai orang yang tanam benih macam ni dalam hati dorang?? termasuklah aku.. huhu~ sometimes aku menyesal dengan kesalahan yang pernah aku buat but i keep do it again again and again sampai aku rasa malas nak menyesal.. sebab.. benda yang kita buat tu.. indah dari luar, namun busuk dari dalam..

so kesimpulannya...

'belah dulu buah tu baru tau busuk ke tak!' 

korang pandai-pandai lah fikir sendiri apa maksud aku.. Allah dah bagi akal utk berfikirkan..
~LEAVE ME A COMMENT SO THAT I KNOW WHO R MY READER~

4 ulasan:

★ aIsyaH ★ berkata...

bt0wl3...
kdg2 bnda jht y ktw wt ktw rsa puas..tp kesnnya akn wt ktw menyesal...
:)

Cik Kamoo berkata...

Singgah sini ...


Dah daftar churp2 belum ... meh daftar kat entri ini...

seorang kamoo di sini & seorang kamie di sana [rempit kehidupan]: Ini Cerita Untung Kalau Kau Memang Rajin!! Baru 2 Hari Tau ...

Budak Botak berkata...

Btol tu, kdg2 bisikan syaitan buat kita pikir benda tu elok..

Entry terbaru -> Ini Jadinya Kalau Tak Belajar Jawi... (",)

ZORA berkata...

godaan syaitan memang menyesatkan...


_________________ ____
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget