PAKCIK MAKCIK COMEL

Ahad, 26 Jun 2011

MY KITTEN SAKIT

Assalammualaikum.. hurm.. sebal gila hari ni! tak tau la kenapa.. hati aku ni sakit gila.. rasa mcm nak koyak2 je.. habis cerita.. hurm.... mengeluh je keje aku kan?? yes!! memang dah jadi keje aku pown!!! actually, aku tgh sedih gila nak mati!!! my kitten sakit... kan dulu aku pernah cerr aku baru adopted satu anak kucing yang dibuang tepi jalan dalam kotak yang ditutup without their mom? ingat ta? mesti la tak ingat kan.. korang tu dah tua.. hehe~ kidding..

back to my kitten, aku tak tau kenapa dengan dia.. bontot dia bengkak.. or maybe bisul kot? najis dia asyik keluar je.. eh3~ aku tak tau la najis ke, nanah ke.. aku tak tau.. tapi sentiasa ada.. walaupun dah di basuh, 5 minutes lpas tu, akan ada balik! sebal gila hati aku ni! bontot dia warna merah2 pulak tu.. tapi, dia aktif je.. suka sangat main.. even aku rasa dia macam sakit.. asyik mengiau je.. bila aku lepaskan dia.. berlari2 dia.. kejar2 adik aku lah.. main kat tayar kereta my dad lah.. panjat segala benda yang boleh dia panjat!

hurm.. aku nak bawa g jumpa vet.. tapi.. hurm.. malas nak cerita! buat sakit hati jE!! aku call miss nana tadi, dia kata,

esok kita pergi belakang.. kita pergi tanya ali-cat apa sebab dia n apa ubat dia.. kalau tak baik gak, aku temankan koe pegi jumpa vet okE!
as i told u before, miss nana ni my bestfriend rite now! most trusted friend!! not like others! she's the best~ thanks miss nana.

**dad, i'm very sorry for what i said just now.. i didnt mean it.. i just cant controled my mind~ maaf..
~LEAVE ME A COMMENT SO THAT I KNOW WHO R MY READER~

2 ulasan:

mylovely-cats.blogspot.com berkata...

Salam Ina....kenapa jadi mcm tu? maybe atas makanan...saya nasihatkan bawa pergi veterinar cepat2...kalau dibiarkan mcm tu bakteria atau kuman akan merebak dgn cepat...n then utk membesarkan anak kucing tu dalam keadaan baik, sila berikan wet food & susu...sampai satu tahap boleh bg biskut berkualiti seperti iams, science plan, royal canin, supercoat (by purina~NEW produk)...untuk your kitten membesar dalam keadaan baik...TQ

meowwmania berkata...

salam..

pertama skali nk mintak maaf sbb lmbt reply, sorry yer dik..

bab ubat cacing tu, kebanyakkan ubat manusia tidak sesuai utk kucing contohnya panadol. panadol sgt bahaya jika diberi pd kucing hingga boleh membawa maut bab ubat cacing tu tak pasti pulak seeloknya adik bawa berjumpa vet untuk mendapatkan khidmat nasihat pakar dan utk merawat anak kucing adik tu

kalau boleh jgn ditangguh-tangguh kesian kat kitten tu

smoga kitten adik kuat dan sembuh segera, amin..


_________________ ____
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget