PAKCIK MAKCIK COMEL

Sabtu, 25 Jun 2011

MAKANAN YANG TAK SESUAI UNTUK KUCING

assalammualaikum! pe kabar??  hari ni aku nak share something bout cats!! who love cat? me!!! hehe~~ back to the topic, aku nak share info tentang makanan yang tidak sesuai untuk kucing! tak kesah la betina ke jantan ke.. parsi ke siam ke... semuanya tak sesuai ok!

  1.  minuman beralkohol - manusia pun tak boleh minum ok!!
  2.  tulang ikan/ayam
  3.  makanan bayi - kucing tu haiwan, bukan bayi
  4. sardin/tuna dalam tin - aku dulu selalu bagi kucing makan ni~ ish3
  5. coklat, kopi & minuman berkafein
  6.  lemak haiwan lain
  7. vitamin/ubatan utk manusia
  8. hati haiwan lain
  9. kacang macadamia
  10. susu yang bukan susu khas kucing
  11. makanan yang dah basi, berkulat dan terdedah
  12. segala jenis bawang
  13. ubi kentang
  14. telur mentah 
  15. ikan mentah - takut terdedah dengan kulat / bacteria
untuk maklumat lanjut, sila lah pergi ke SINI

~LEAVE ME A COMMENT SO THAT I KNOW WHO R MY READER~

4 ulasan:

I am...izuan berkata...

tau x pe...tp yg no 1 tu manusia pun sama gak kot..hahahaha....n then yg last tu i paling sokong....dieorg main bg je kan?

menusuk hati berkata...

kucing aku pula,letak 1 sangkar dengan tikus pun dia boleh jadi rakan blogger pula dengan tikus tu.ingatkan dimakannya tikus tu..hu..

G3-lina berkata...

menusuk hati, kucing awq tu mesra alam.. hehe~

izuan, tau takpe.. sekurangkurangnya rebus la dulu

Hans berkata...

owh...ikan mentah xboleh ekk?
baru ku tahu......

Lirik Lagu Dimana Dimana (OST Annisa) - Jaclyn Victor, Ning Baizura & Shila Hamzah


_________________ ____
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget