PAKCIK MAKCIK COMEL

Selasa, 17 Mei 2011

PANAS! PANAS! PANAS!!!

Assalammualaikum! panas! panas! panas!! haha~ saje je aku ni.. sekarang ni kan.. cuaca tak menentukan? erm.. baru je hujan, tetibe panas.. kadang2 tadi panas terik nak mati sekarang ni hujan lebat pulak... haishhh!! dalam cuca yang tak menentu ni, mesti ada yang stress gyler nak mati kan! tambah2 lagi bila cuaca panas gila! aku pun la weyh!! ni.. aku ada sikit tips2 menghadapi gelombang panas, panas, panas!!

1st skali, of coz la kan.. minum air banyak banyak.. air kosong tau! bukan air yang korangd ah tambah perisa tu! yg tu lagi membuatkan korang tak selesa. harus 8 gelas weyh! oh ye! rasa2 ada yang tak boleh telan air kosong tu kan.. korang boleh la minum jus buahan atau susu..

kedua.. pakailah payung bila keluar dari rumah.. hehe~ yang laki tu, kalau malu kan.. pakai lah topi.. nampak macho! kira 2 in 1 la.. aku suke laki pakai topi.. gatai betul.. haha~ kalau boleh, berlindunglah dari matahari yang terik..

next... baju tu weyh! baju!! pakai baju yang boleh serat korang punye air garam yang keluar dari celah2 kulit tuh!! so that, kulit tu mudah la na bernafas.. jgn pakai baju sendat2 ketat2! aduhhh! dah la sakit mata tengok, korang pun sakit kan sebab tak selesa.. tgh2 terik pulak tu.. haishh~ pakai la longgar sikit.. kulit tu pun nak bernafas jugak...

akhir sekali.. kurangkan minuman beralkohol dan berkafeina mcm kopi tu la weyh!! sebab apa? of coz la alkohol tu tak baik utk kesihatan.. ish3.. selain tu, kandungan ni akan menyebabkan air keluar dari badan melalui pembuangan air kecil..  nanti badan korang kekurangan air pulak...

tu je lah kot yang aku tahu.. hehe~ saje je nak kongsi ngan korang sebab cuaca sekarang ni tak menentu..
~LEAVE ME A COMMENT SO THAT I KNOW WHO R MY READER~

4 ulasan:

Daniel Ihsan berkata...

nak lagi best g kat shoping complex dari pagi sampai malam..dapat aircond free..hahaha

Akibat Terlalu Lama Tidak Mengadakan Hubungan Suami Isteri..

G3-lina berkata...

haha! betul2!

kerisperak berkata...

pakai topi panas2 gini leh kene migrain woooo...hehehe

apitzhnu berkata...

Apiz pkai topi keledar je klu kuor p keje haha


_________________ ____
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget