PAKCIK MAKCIK COMEL

Ahad, 13 Mac 2011

[TUTORIAL] FOLLOW BUTTON BERGAMBAR?


benda ni tak ada kaitan ape pown. saja aku post untuk amik URL dia. nak buat gadjet kat blog ni ha.. hehe~

ape?? nak juga?? meh sini...

copy code bawah ni..


< a href="http://www.blogger.com/follow-blog.g?blogID= BLOG ID KORANG" > < img src=" URL IMAGE" 0" /> </a >


AMARAN :
RAPATKAN SEMUA CHARACTER YANG AKU MERAHKAN DALAM CODE DI ATAS K. AKU JARAKKAN BEBERAPA BAHAGIAN SEBAB NANTY KORANG TAK BOLEH COPY. DIA KELUAR GAMBAR APA ENTAH! CIBAI BETUL!! ADA 6 TEMPAT K..


paste dekat design -> page elements -> add a gadjet -> html/javascript -> preview. kalau dah okie, save je k.
** id blog korang ni, boleh didapati dekat design tu. dia akan tulis macam ni blogID=*************
(**** adalah number macam kat bawah ni. copy je number kat design korang tu.)
 
url gambar tu pulak.. korang boleh amik kat mana2 je.. up 2 u lah katakan.. hurm.. bagi sesiapa yang nak  create sendiri pun boleh. tapi, korang kena upload dekat blog korang as new post **cara paling senang.. then save pastu view entry tu. kemudian klik gmbar tersebut. dan.. copy address dia. akhir sekali.. selitkan kat dalam code atas tu. easy?? yeZZ!
rasa2 korang sangat malas nak create sendiri, korang try cari kat photobucket atau kat klik sini! ada berlambak gambar yang kecik kat situ.. huuuu~ selamat mencuba.. agak2 tak faham.. cmmnt k.. Assalammualaikum. 


~LEAVE ME A COMMENT SO THAT I KNOW WHO R MY READER~

6 ulasan:

Fizalinolie berkata...

saya follow awk dear... Slmt berkenalan :)

sekamar rindu berkata...

salam...

ini pun kira ilmu berguna juga..:)

Aku berkata...

da try. xbole pon? :( ouh ye. saya da follow awak ^^

GadisGula-gula berkata...

nanty sye baiki alik.. sorry ye.. ade something wrong~

GadisGula-gula berkata...

fizal.. tunggu kedatangan saya di sana!! thanks kak sekamar rindu.. hehe~ 'aku', saya betulkan.. aa kesilapan teknikal.. sorry k

.:☂ gardiens:. berkata...

cari kt google jumpe pon..thanx 4 sharing :)


_________________ ____
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget