PAKCIK MAKCIK COMEL

Rabu, 23 Mac 2011

kIsah yANG tAK dAPAt dILUpAkAN pAdA zAMan pERseKOLahAN

NAMA KUMPULAN : GENG SEKOLAH











 KISAH PRINCE

KISAH YANG AKU NAK CERITA NI BERLAKU WAKTU AKU SEKOLAH RENDAH DULU...
waktu tu aku nakal gile...sampai dicop oleh cikgu sebagai budak paling nakal la..
aku ada seorang kawan baik..selalu teman aku pergi mane2..
tapi disebabkan aku ni nakal..aku selalu kenakan die..

adalah satu hari tu,waktu tu kelas cikgu tak de,aku denGan perangai nakal aku dapat satu idea menarik nak kenakan kawan aku tu..kowang boleh bayang tak pe yang aku buat????
hahahahaha...

waktu cikgu masuk...kan semua orang kena bangun untuk ucap selamat kan...
aku pun ambil sebatang pen,aku bukak penutup die...then..aku letak la kat bawah buntut kawan aku tu...

cube teka ape terjadi bile cikgu suruh semua murid duduk...
kalau kowang nak tahu..membe aku tu duduk atas pen yang akuletak kat bawah buntut die tu..

PRAKKKKKKK....KKKKKKKKKKKK......SREEEEEEEEETTTTTTTT...

Bunyi pen aku patah sambil seluar die berlubang kat tengah2...
ape lagi,terus die tumbuk aku...tak pepasal lebam pipi aku..tapi aku tak balas...sebab aku tengah gelak..rase nak putus yrat usus aku ni..,hahahahaahah..

cikgu yang tengah mengajar lak..ape lagi..datang ke tempat kitowang dan tarik telinga aku..tapi aku masih gelak lagi...sampaikan mate aku berair..kawan aku tu pulak menangis cam budak kecik..lagi la ku bertambah kuat gelak aku...semua owang dalam kelas tu pun ikut gelak gak...sampaikan cikgu yang tarik telinga kau pun turut tergelak tengok seluar membe aku tu koyak kat tengah2....hahahhaha..

then waktu habis persekolahan lak...aku sambung lagi idea jahat aku ni..
aku pergi ke papan hitam..aku lukis la gmbar seluar member aku yang koyak tu...pada mase tu pulak ada sorang cikgu ni lalu dan nampak lukisan aku tu..die panggil aku dan tnaye name aku..then die suruh aku balik..

yang aku tak tahan nye..keesokkan hari kat sekolah..aku kena panggil dekat GPK HEM...
die tnye aku...

"Awak kan yang lukis gambar lucah kat papan hitam semalam??"

aku pelik la..bile lak...

pastu ,baru aku teringat sal lukisan gambar seluar terkoyak ...sambil tergelak ,aku terangkan pada GPK HEM tu...tak pasal2 aku kena rotan...hahahahahaha..

tu la cerita yang aku tak dapt lupe waktu zaman persekolahan dulu ....
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KISAH ZUE 

Ok..kenangan zaman skolh yang tak dpt dilupekan..byk..byk sgt…tapi aku nak share cerita..yang aku takkan lupe sampai bile2…kelaka sgt…

Ok aku mulekan ngan cerita time aku tingkatan 1 tak silap…ader la cikgu skolah aku ni name dia jacob’s..nyum2…dia ni india kowt..gelap…perut boroi…aku tak suke dia…then cikgu kelas aku name cikgu jaya. Dia ni mmg bersahabat baik la ngan cikgi Jacob ni. Kowg pon sedia maklum time skolah dulu. Ade je…cikgu2 nak buat duit…derma itu lah..kutipan inilah…ader satu hari cikgu jaya soh aku bayar 2 ringgit. Aku takmo..aku lari…cikgu jaya ni pegi mengadu kat cikgu Jacobs. Then cikgu Jacobs keja aku…mase tu aku kat tingkat 1. Kelas aku tingkat 3. Cikgu jacaob tarik telinge aku..naik tingkat 3 sampai kelas pakse aku bayar..adoi…aku pon bayarla..duit kene kebas tak kisah…tapi yang aku geram!!!
Bekas tangan cikgu Jacobs tarik telinge aku ader kesab wane HITAM!!nampak sgt tgn dia koto and tak basoh..hahhaha…tu la yang aku tak dpt lupe. Dgr cite dia da jd guru besar kat skolah tamil

Cite kedua mase tingkatan 4. Kelas biologi..nak kaji sel kulit tumbuhan ngan haiwan…kitaowg dak perempuan tubuhkan group.then tgok la menggunakan microskop…then kitaowg amik sel pipi plak…2 jam berlalu…mase kelas bio pon da tamat..then aku tgok dak laki bekumpul ramai2..macam ader pojek BIK PUNYAA…!!!!!!!!!dgr gak diorg ckp

“ni baru betul2 bakteria!!!”

Erk!! Ape tu?ok abaikan…bile aku n kawan2 sampai kelas aku tye member aku ape yg bacteria. Then member aku ckp

“si wan…korek hidung…letak kat microskop…then dia telek la taik idung ni..nak kaji sel”

Uwuueek…..!!!!!!!nak muntah..sape la pelajar junior yang malang menggunakan microskop betuah tu hahha

Sebenrnye byk lg…tapi aku da penat kang big boss marah plak. Kenangan byk sgt. Over tau:P 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KISAH HANIS

Okek…aku xtau la cite nie kelakar or ape tau..tp sepanjang aku skol…mase form3 la paling banyak sekali kenangan…ha…mase aku form3 guru kelas aku toh pakcik aku..dye snagat la garang…garang la cikgu disiplin…kiteorg nie dah macam budak drjah stu je…na kuar kelas pg makmal ke pg kantin ke… mesti kene beratur ..abis makan pon kene berator 1kelas baru gerak naik ke kelas.. …angkat tangan bagai..ade satu hari toh..mase toh minggu xam..dak kelas aku bising2..xsedar acu aku dah ade kt pintu belakang..ape lg mengamuk sakan la acu aku toh..dye hempasnye buku2..fail2 kat lantai..then dye arah kn kiteorg sume kuar dr kelas…mase toh kteorg na amik xam agame..kelas kteorg ka tats bukit…bederet la satu klas 38 org kt tepi bukit toh…tengah panas..jawab xam…peluh nie meleh dah xterkire dah..kalo perah baju mau satu baldi…dlm dok berpanas toh boleh lg aku ngn geng aku gelak…gelak akan nasib ktorg…wat malu je…adeh…sejak dr toh xberani dah..ha..tamat

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
KISAH AMALINA 

kenangan yang tak boleh aku lupakan.. berlambak je.. antaranya... kenangan masa form 1.. ada satu hari tu.. mmg malang gila nasib aku..

dulu kat sekolah aku.. ada sorang abg ni.. hensem gila! hehe~ budak2 klas aku semua minat dya. dia form 6 waktu tu.. dalam group aku.. ada 6 orang.. salah sorang dr kawan aku tu.. adik angkat dia..nama budak tu linda..

linda ngan abg hensem tu selalu contact2.. as brother n sister..
satu hari tu, kecoh.. abg hensem tu gadoh2 ngan awek dia.. awek dia cemburu dengan linda lepas check msj dalam fon abg hensem... linda n kami 5 orang semua terlibat dalam masalah tu.. sebenarnye.. kami lima orang taknak terlibat pown tak pe.. tapi.. nak back up kawan lah ni! kecik2 dah gangster~ hehe

masa tengah kecoh2 tu, sekali abg hensem melenting! dia marah kat awek dia.. aku n the gang pown dah kecut perut. semua lari.. kelam kabut. dah la kat koridor.. sempit. masing2 berebut nak ke depan..

sekali. aku jatuh.. depan kelas 4 bakti.. masa tu tengah rehat.. ramai lah yang duk berkumpul kat situ.. yang paling tak boleh blah........ aku jatuh depan.... orang yang aku minat... dia senyum je..malu..

time rehat tu pulak.. aku n the gang jumpe lagi abg hensem tu.. kali ni kat blakang sekolah.. muka dia masam je.. tak sempat nak jumpe dia.. aku dah lari dlu.. tak tau kenapa.. aku takut gile bile ingat dia marah kat awek dia.. aku lari sambil pandang belakang.. aku tgk.. yang lain semua ikut lari.. skali.. aku jatuh longkang... depan org ramai lagi.. lepas2 tu.. 2-3 hari aku tak datang skolah..

hari tu memang malang gila nasib aku.. sebab.. lepas rehat.. pelajaran sains.. kami masuk makmal.. kerusi tu kerusi plastik yang takde tempat sandar. aku tak sedar pun.. yang kerusi tu.. tak stabil.. duduk2 jatuh lagi... satu kelas gelak.. malu...~

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KISAH NAQIEB

Masa sekolah aku suka subjek lukisan. Nak kata pandai tu takde la sangat..tp minat la jugak.
Masa aku form 2 aku dpt cikgu lukisan yg kemain kedaung garangnya..Gila punya garang!. Dia mengajar subjek Geografi jugak untuk kelas aku, jadi 2 kali seminggu subjek lukisan bukan penamat lega buat kami...hehehee

Suatu hari kami berkumpul untuk beliau menunjukkan asas2 melukis untuk lukisan hidup. Macam lukisan permandangan la...maka kami pun harus buat2 kusyuk walaupun tidak!. kang mampos kena bambu dgn kerusi ko!.Dalam aktu tu dia mintak segala alatan melukis utk dia tunjukkan. Aku org yg paling dekat ketika itu , maka aku punya harta benda segala mak nenek water color, berus & bla..blaaaa....(air je aku ambik kt toilet..) jadi mangsa. Aku tak kisah pun.

TAPI....

makin lama aku jadi geram!. Korang pesal...? hahaaaaa...

Cikgu tu ala2 melukis abis satu drawing pad besar tu , pastu dia korek color 'BUNCHO' (yg botol2 tu) tak agak2 !!!. Aku baru beli BUNCHO tu tau..Sesak napas aku merayu kat mak ayah beli utk keberapa kali ntah. Masa tu aku dgn muka kerut2 & rasa mcm nak ckp je... "cikgu! pakai la sikit2"

Dlm aku kerut2 tu dan sambil si cikgu ni dok tunjuk demo lalu dia pun menyelitkan ayat ni....

" kita kalau guna color kena konfiden , tak payah nak lokek2..
haa, yg awak tu kerut2 risau ker color ni abis???? "

Ahh, siotttt jer...malu seyyyyy... 



.....TAMAT.... 



~LEAVE ME A COMMENT SO THAT I KNOW WHO R MY READER~

5 ulasan:

Dda Ly berkata...

gud luck kroang2..:)

meh ke rumah..
~dialog danish~
keep in touch ye..♥♥♥

GadisGula-gula berkata...

hehe.. thanks kaka! bakal dikunjug rumah akk tuh!

akubiomed berkata...

Memang best cerita yang disampaikan kerana ia dapat mengimbau ketika zaman persekolahan dahulu. Good luck yer :-)

GadisGula-gula berkata...

huhu~ thanks~

Nurely berkata...

crita yg mnarik lina..hehe tmbah lagi..


_________________ ____
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget