PAKCIK MAKCIK COMEL

Selasa, 8 Februari 2011

BUAT PENGGUNA MAXIS


 Assalammualaikum! Korang pengguna maxis??? pernah tak rasa macam tertipu je ngan maxis ni?? kadang2 maxis ni best gila melampau. tapi kadang2 macam so-sial!!! wuarghhhh!!! semalam aku dapat msj from 26777 dia tarik kredit aku sebanyak RM300!! banyak tu!! percaya kE? jangan percaya! sebenarnya dia tarik RM3.00 je! JERRRRR!!!  Kalau banyak tu, aku boleh gayut dengan sesiapa punyalah lama gila! sesuka hati mak pak dia punya ank je nak curi duit aku!

asal usul kes? asalnya aku pergi saja2 melawat laman web maxis guna phone. laman tu free je kan.. skali aku terjumpa ayat ni "FREE TRIAL GAME FOR 3 DAYS" tetiba aku teringat janji aku kat adik aku yang aku nak bagi dia main game kat phone ni ha... so dengan selamba aku click lah situ. tapi tak ada apa pun! blank je.. aku keluarlah. 10 minutes macam tu, inbox aku ada isi. aku bukak sekali dia tulis RM3.00.. bla bla bla...  game tu pun aku tak main lagi. dah la tak main, rupa pun tak tengok lagi, sesuka hati badak warna pink kelabu je dia nak amik duit aku. so-sial betul!

aku pun search la cara na stop benda so-sial ni~ then jumpa satu laman web ni, dia suruh hanta mesej STOP HD to 26777 atau STOP GB to 26777. aku buat la. pastu center so-sial ni hantar msj ckp invalid key. aku pergi lagi search. tengok kat facebook ada topic pasal ni. aku baca punya baca rupanya bukan aku sorang je kena. memang so-sial! aku follow apa yang depa cakap, satu pun tak jadi! then ngadu lah kat maxis center. tak ada respon~ lagi skali duit aku kena tarik, memang aku akan ANTI MAXIS! sebab apa? sebab depa kata benda ni seminggu sekali RM3.oo. weyh!! aku rasa macam nak potong je kepala org yang buat dajal cani! WEYH! BAIK KO CEPAT SOLVE PROBLEM AKU NI! KALAU TAK.. AKU GEGAR SATU MELAYA NI! cita kau ni pengkhianat negara! malaya kE?? bukan dah jadi malaysia?? hehe!

Bagi korang yang dah kena dajal dengan benda ni, korang g laman facebook ni ye~ KLIK SINI
harap2, ni dapat membantu korang!

nota kaki : kerja rumah belambak! kalau kumpul2 macam bukit larut dah! AUTA gila! hehe~ hari jumaat ni aku nak g borga?? apakah itu?? aku pun ta tau! untuk apa?? family holiday kot???? ^.-.. tahun ni FH lambat! selalunya bulan jan dah pergi dah! aishhh!!

4 ulasan:

Najmi Fauzi berkata...

Assalammualaikum.. Lambat jmp blog ni.. Kl awak still ada mslah dgn no yg asyik makn krdt,,,berikan 20 digit no yg ada dbelakang sim card atau bingkai sim card... Kl nk bg no trus pun ok.. Mksd no 20 digit tu mcm ni,,, 1234567890123456789(konsenan huruf (a)(b)(c)....(z)).. 1 lg..kalau nk remove voice mailbox pun blh.. Gna teknik mcm datas gak.. Ok.. Byeeee ;-)

p/s: sebnrnya masalah yg awak hadapi adalah datas kecuaian & kelalaian awak sendri... Kgnlah cepat menghukum pihak lain.. Renung2kan dan selamat bertaubat ;-)

Najmi Fauzi berkata...

Assalammualaikum.. Dh terlambat nk tolg awak..sebb br jmp blog ni.. ;-) sy tertarik dgn permasalahan yg awak alami berkaitan kredit d"curi" dsebabkan game pny pasal.. Untuk pengthuan awak..saya teramatlah suka dgn petikan awak ni,,, "asal usul kes? asalnya aku pergi saja2 melawat laman web maxis guna phone. laman tu free je kan.. skali aku terjumpa ayat ni "FREE TRIAL GAME FOR 3 DAYS" " SEBENARNYA BANNER YG AWAK MAKSUDKAN TU BUKANLAH HAK MILIK MAXIS ATAU HOTLINK.. IANYA TERKAIT SECARA SINUS DMANA2 SJ WEBSITE.. ORG KG PGGL BND TU "POP-UP".. Tapi jgnlah awak terus menghukum maxis & hotlink tnp awak selami dlu mcm mn kredit awak kna tarik. .. Sejujurnya sy bukanlah brkrja dgn maxis mahupun konco2 maxis..tapi penggna biasa jaaa..penah brp kali alami situasi cam awak.. Kadang bl topup rm30-rm50,,,selang bebrp hr sy cek krdt tggl berbelas ja.. Tapi x pun dpt sebrg msj pemberthuan berkaitan penolakan kredit sy... (abai ja ms tu) ... Selang bbrp mggu sy topup lg..kali ni dgn jmlh yg sikit rm10.. Dok esok tu sy tgk kredit hilang rm3...selang 3-4hari hilang lagi kredit.. Tang ni barulah sy syak yg kredit mmg hilg tnp ada sebrg msj dr mn2 telco..(2xxxx atau maxis atau hotlink).. Kes ni sy alami dh bnyk kali..setakat sekarang dh bmyk no yg sy gna disebabkan kredit hilg mendadak.. Sekarang syukur alhamdulillah..dh xda kjdian aneh tu lg.. Seblm sy menggnkan no yg terbaharu ni,,,no lama dpt cancel dr kna curi kredit.. Sy taip STOP ALL n htr ke no telco yg dok htr msj merapu2 mcm "E201: SORRY..YOUR CREDIT NOT ENOUGH TO BLA...BLA..." tapi no yg baru ni pun ada gak kejdian aneh tu..tapi dh bw brubat ok dhla.. X brubat dgn cara taip STOP ALL sebb kali ni x dpt sebrg msj lgsg dr mn2 telco..so xtaula nk tala p ke mn... Rahsia brubat kali ni mmg mujarab sesgtla.. Jgn katakan kredit je x kna curi...tapi voicemail pun dh xda... Huuuhuuu... (kesian org yg kol t kna telan kredit bl masuk maibox..) tipsnya senang je.. Kl sesapa yg kna "pnykit" ni blhla bg 20 digit no yg ada dbelkg sim card ataupun yg dok ada kt bingkai sim card.. 20 digit tu mcm ni 1234567890123456789(konsonan huruf (a)(b)(c)....(z)) CONTOH 2726303677352680786(A) blh gak bg trus no fon... InShaAllah sy sudi menolong..

Najmi Fauzi berkata...

Assalammualaikum.. Dh terlambat nk tolg awak..sebb br jmp blog ni.. ;-) sy tertarik dgn permasalahan yg awak alami berkaitan kredit d"curi" dsebabkan game pny pasal.. Untuk pengthuan awak..saya teramatlah suka dgn petikan awak ni,,, "asal usul kes? asalnya aku pergi saja2 melawat laman web maxis guna phone. laman tu free je kan.. skali aku terjumpa ayat ni "FREE TRIAL GAME FOR 3 DAYS" " SEBENARNYA BANNER YG AWAK MAKSUDKAN TU BUKANLAH HAK MILIK MAXIS ATAU HOTLINK.. IANYA TERKAIT SECARA SINUS DMANA2 SJ WEBSITE.. ORG KG PGGL BND TU "POP-UP".. Tapi jgnlah awak terus menghukum maxis & hotlink tnp awak selami dlu mcm mn kredit awak kna tarik. .. Sejujurnya sy bukanlah brkrja dgn maxis mahupun konco2 maxis..tapi penggna biasa jaaa..penah brp kali alami situasi cam awak.. Kadang bl topup rm30-rm50,,,selang bebrp hr sy cek krdt tggl berbelas ja.. Tapi x pun dpt sebrg msj pemberthuan berkaitan penolakan kredit sy... (abai ja ms tu) ... Selang bbrp mggu sy topup lg..kali ni dgn jmlh yg sikit rm10.. Dok esok tu sy tgk kredit hilang rm3...selang 3-4hari hilang lagi kredit.. Tang ni barulah sy syak yg kredit mmg hilg tnp ada sebrg msj dr mn2 telco..(2xxxx atau maxis atau hotlink).. Kes ni sy alami dh bnyk kali..setakat sekarang dh bmyk no yg sy gna disebabkan kredit hilg mendadak.. Sekarang syukur alhamdulillah..dh xda kjdian aneh tu lg.. Seblm sy menggnkan no yg terbaharu ni,,,no lama dpt cancel dr kna curi kredit.. Sy taip STOP ALL n htr ke no telco yg dok htr msj merapu2 mcm "E201: SORRY..YOUR CREDIT NOT ENOUGH TO BLA...BLA..." tapi no yg baru ni pun ada gak kejdian aneh tu..tapi dh bw brubat ok dhla.. X brubat dgn cara taip STOP ALL sebb kali ni x dpt sebrg msj lgsg dr mn2 telco..so xtaula nk tala p ke mn... Rahsia brubat kali ni mmg mujarab sesgtla.. Jgn katakan kredit je x kna curi...tapi voicemail pun dh xda... Huuuhuuu... (kesian org yg kol t kna telan kredit bl masuk maibox..) tipsnya senang je.. Kl sesapa yg kna "pnykit" ni blhla bg 20 digit no yg ada dbelkg sim card ataupun yg dok ada kt bingkai sim card.. 20 digit tu mcm ni 1234567890123456789(konsonan huruf (a)(b)(c)....(z)) CONTOH 2726303677352680786(A) blh gak bg trus no fon... InShaAllah sy sudi menolong..

Najmi Fauzi berkata...

Assalammualaikum.. Dh terlambat nk tolg awak..sebb br jmp blog ni.. ;-) sy tertarik dgn permasalahan yg awak alami berkaitan kredit d"curi" dsebabkan game pny pasal.. Untuk pengthuan awak..saya teramatlah suka dgn petikan awak ni,,, "asal usul kes? asalnya aku pergi saja2 melawat laman web maxis guna phone. laman tu free je kan.. skali aku terjumpa ayat ni "FREE TRIAL GAME FOR 3 DAYS" " SEBENARNYA BANNER YG AWAK MAKSUDKAN TU BUKANLAH HAK MILIK MAXIS ATAU HOTLINK.. IANYA TERKAIT SECARA SINUS DMANA2 SJ WEBSITE.. ORG KG PGGL BND TU "POP-UP".. Tapi jgnlah awak terus menghukum maxis & hotlink tnp awak selami dlu mcm mn kredit awak kna tarik. .. Sejujurnya sy bukanlah brkrja dgn maxis mahupun konco2 maxis..tapi penggna biasa jaaa..penah brp kali alami situasi cam awak.. Kadang bl topup rm30-rm50,,,selang bebrp hr sy cek krdt tggl berbelas ja.. Tapi x pun dpt sebrg msj pemberthuan berkaitan penolakan kredit sy... (abai ja ms tu) ... Selang bbrp mggu sy topup lg..kali ni dgn jmlh yg sikit rm10.. Dok esok tu sy tgk kredit hilang rm3...selang 3-4hari hilang lagi kredit.. Tang ni barulah sy syak yg kredit mmg hilg tnp ada sebrg msj dr mn2 telco..(2xxxx atau maxis atau hotlink).. Kes ni sy alami dh bnyk kali..setakat sekarang dh bmyk no yg sy gna disebabkan kredit hilg mendadak.. Sekarang syukur alhamdulillah..dh xda kjdian aneh tu lg.. Seblm sy menggnkan no yg terbaharu ni,,,no lama dpt cancel dr kna curi kredit.. Sy taip STOP ALL n htr ke no telco yg dok htr msj merapu2 mcm "E201: SORRY..YOUR CREDIT NOT ENOUGH TO BLA...BLA..." tapi no yg baru ni pun ada gak kejdian aneh tu..tapi dh bw brubat ok dhla.. X brubat dgn cara taip STOP ALL sebb kali ni x dpt sebrg msj lgsg dr mn2 telco..so xtaula nk tala p ke mn... Rahsia brubat kali ni mmg mujarab sesgtla.. Jgn katakan kredit je x kna curi...tapi voicemail pun dh xda... Huuuhuuu... (kesian org yg kol t kna telan kredit bl masuk maibox..) tipsnya senang je.. Kl sesapa yg kna "pnykit" ni blhla bg 20 digit no yg ada dbelkg sim card ataupun yg dok ada kt bingkai sim card.. 20 digit tu mcm ni 1234567890123456789(konsonan huruf (a)(b)(c)....(z)) CONTOH 2726303677352680786(A) blh gak bg trus no fon... InShaAllah sy sudi menolong..


_________________ ____
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget