PAKCIK MAKCIK COMEL

Rabu, 15 Disember 2010

MIMPI YANG ANEH & CODES FOR SAMSUNG/SONY n MASTER CODES FOR NOKIA. UNLOCK UR PHONE

assalammualaikum!




bengang giler aku!! tau tak bengang!!! urghh!!

lina... knp bengang2 ni...?

uhh!! kawan ayah aku beli phone kat kawan dia~ pastu terlupa tanya lock code~ pastu ayah aku tanya aku camne nak unlock bende tu. aku buat2 punya buat.. tak dapat dapat.. pastu ayah aku nak g mana ntah. dia bawa sekali phone tu.. dah lepas dia bawa tu..tak sampai 5 minit, barulah aku dapat cari code untuk phone tu. adeii!! geramnya!!! bukan geram sebab apa.. geram sebab aku penat cari.. macam sia2 je! adei mak~

bagi sesiapa yang ada masalah macam aku ni.. jangan segan2 lawat security master code. untuk nokia sahaja ye! dia akan minta korang punya IMEI code. rasanya korang tau kan mana nak dapat IMEI code tu? ada 2 cara.. 1 tengok dekat tempat letak bateri, satu lagi, korang boleh tgk kat phone tuh.. tekan.. *#06# maka akan terpaparlah IMEI code korang..pastu dia akan generate-kan korang punya master code melalui IMEI code yang dimasukkan~ so.. boleh lah korang buka balik korang punya phone tu~ free of charge~

bagi pengguna jenama samsung & sony <------- korang check je kat link aku bagy tuh

p/s : keputusan PMR kemungkinan keluar pada 23 dec 2010 pada 10 pagi!


http://www.bharian.com.my/bharian/articles/KeputusanPMRdiumumKhamisdepan/Article

harap2 semua dapat cemerlang. amin~

p/s 2 : adik aku, ulun dapat tawaran dari pusat pendidikan.. tawaran ape ntah! alhamdulillah~

p/s 3 : kelmarin aku mimpi aku jumpe ikan keli besar.. lebih besar dari peti ais~ besar gila lah!!! aku taktau na cerita macam mana tapi memang sangat besar~ malam semalam pulak aku mimpi mum aku beli ikan kelisa. aku mimpi adik aku ulun n aidil gerak aku dari tidur.. dorang cakap..

"kak, kak! bagun cepat kak! ibu beli ikan kelisa! besar kak! bangun lah! pergi makan ikan tu kak!"

kenapa aku mimpi pelik ye? adeh.. oh ye.. pada malam yang sama, sebelum aku mimpi ikan kelisa tu kan.. aku mimpi.. aku bagi orang makan.. apa maknanya ye? harap2 mimpi ni dari Allah dan membawa petanda baik. amin...

2 ulasan:

EDDY @ AWANG berkata...

Ermmm x tau la plak yg kat tempat bateri tu ada IMEI kod.ya ni la sbb ny aku x suka pakai kod2 ni.....lebih2 lagi yg namanya lock/unlock nih....

Gadis~Gula~Gula berkata...

@EDDY @ AWANG aku pakai lock code ni sebab adik aku suka usik2 phone~ demi mengelakkan phone ni kena ceroboh, aku wat lah lock tuh~ hehe~


_________________ ____
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget