PAKCIK MAKCIK COMEL

Rabu, 24 Oktober 2012

JOM CURI HATI ORANG..

Assalammualaikum. esok.. 9 zulhijjah.. jemput2 lah puasa ye..

hari ni.. aku balik rumah.. lepak dengan ibu jap dalam bilik.. sambil ngadu2 kat ibu sikit2.. ngee~ then.. aku tanya ibu.. pasal childhood dia.. saja nak cipta mood sikit.. well.. it worked! this is my way.. utk rapatkan hubungan antara aku dan ibu.. **walaupun memang da rapat pun.. tapi.. saje je.. aku kan tamak...

sebenarnya.. aku guna banyak cara phsicology untuk tarik hati orang.. tak belajar pun.. mungkin sebab dari kecik kot aku ni jenis yang easy to go.. so.. bab bodek membodek ni keje aku la.. tapi.. secara normalnya. manusia yang mematuhi fitrah manusia mesti la arif bab2 macam ni.. sebabnya?? dah memang fitrah manusia.

bagi aku, senang je nak tarik hati orang.. first.. tarik mulut dia.. bukan tarik mulut orang tu guna tangan..!! sia sia je dapat penampar.. hek2. i mean.. make them speak to you! how?? kena la tanya.. tak salah pun kan..

"macam mana hari ni?"

"do you have something to share with me?"
atau paling mudah...

"ibu.. dulukan masa kecik2 ibu nakal tak kat sekolah? best ta zaman2 dulu?"
 buat la macam mana pun.. just make them speak to you! bila dorang dah bercakap.. things will be easier.. selalu selalu la amalkan cara ni.. dengan cara ni.. korang akan dapat penghibur dalam hidup korang..

first way is done! next will coming soon...... heee~ gurau je.. next is.. when they speak to you.. listen to them! peranan seorang pendengar tu penting tau! kita nak build network dengan orang lain.. kita kena la tunjukkan action yang baik.. so.. be a good listener! kadang2 apa yang diceritakan tu.. mungkin tak menarik.. mungkin tak penting.. mungkin juga... "takde kena mengena dengan hidup aku!" tapi korang tau tak.. betapa susahnya nak dapat kepercayaan orang? bila orang da bagi.. jaga la dengan baik.. sebenarnya.. bila seseorang tu bercerita pada kita.. ia lebih kepada untuk menguji.. whether we are a good listener or not..

dah dua point dah aku bagi.. jadi apa sebenarnya cara utk curi hati orang?? bila orang dah bercakap.. kita pun dah mendengar.. that mean.. the network is already connected! so.. the rest is... make them comfort! how?? selalu selalu la amalkan dua cara di atas.. lepas tu.. you are done!

remember.. jangan selalu sangat bodek orang! hek2.. oh ye.. ingat lagi.. kalau nak sesuatu daripada orang lain.. jangan paksa orang tu utk buat waktu tu jugak! sometimes they need to think first.. how.. what.. who.. so.. just cakap pada orang tu ur wish.. then shut ur mouth up! kalau dorang nak buat.. they will.. sooner or later.. but if they wont.. that mean.. u have to find another way..






 ~MAAF KIRANYA TERKASAR BAHASA. SEGALA KESULITAN AMAT DIKESALI~

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

nice post!
silalah singgah blog sy!
http://menjadisesuatuygsempurna.blogspot.com/

Tanpa Nama berkata...

This piece of writing provides clear idea for the new people of blogging,
that genuinely how to do blogging.

My web-site; how to buy a car
My page :: how to buy a car,buying a car,buy a car,how to buy a car bad credit,buying a car bad credit,buy a car bad credit,how to buy a car with bad credit,buying a car with bad credit,buy a car with bad credit,bad credit car loans,car loans bad credit,auto loans bad credit,bad credit auto loans,buying a car bad credit loans,bad credit loans cars,buying a car and bad credit,how to buy a car on bad credit,buying a car on bad credit,loans for cars with bad credit,auto loans for bad credit,buying a car with bad credit,how to buy a car with bad credit

Tanpa Nama berkata...

I don't even understand how I finished up here, however I assumed this submit used to be great. I don't recognize who
you might be but certainly you're going to a famous blogger if you aren't already.
Cheers!

Feel free to visit my page :: buy a car
Look at my blog buying a car with bad credit,buy a car with bad credit,how to buy a car with bad credit,buying a car,buy a car,how to buy a car


_________________ ____
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget