PAKCIK MAKCIK COMEL

Sabtu, 20 Ogos 2011

Segmen | Cerita Aku dengan Bulan

Assalammualaikum. aku joinsegmen lagi! dari blog orang kat bawah ni.. jom join sekaki??? klik je gmbar kat bawah ni

MooN - Keyz™

oke, cerita tentang bulan dan aku terlalu banyak.. aku ni boleh dikatakan pencinta malam. uikk?? haha.. aku suka tengok langit time malam malam.. benda pertama aku cari is BULAN!! korang tau bulan apa paling cantik sekali?? yellow moon!! atau orang sini panggil bulan sakit. tak tau la kenapa nama dia macam tu.. haha.. yellow moon ni warna kuning dan berada pada kedudukan yang sangat rendah!! cantik sangat!! kalau korang perasan, 14 ogos lalu, yellow moon ada muncul.. tapi sekejap je. lepas tu dia jadi macam biasa.

aku suka sangat tengok bulan.. tenang je hati aku.. lagi satu.. orang kata, kalau kita rindukan seseorang, tengok la bulan.. jadi, tiap kali aku rindu abang aku si along tu.. aku mesti cari bulan.. cakap pasal along, aku still berharap dia balik syawal kali ni... it has been 11 years dia pergi.. waktu dia pergi ikut mama dia tu pun masa bulan ramadhan. jadi, ramadhan ni selalu menggamit memori aku and along.. miss him so much!!

orang kata, ada hikmah dia pergi.. orang kata lagi, mungkin dia akan kembali.. dan masih lagi orang kata, dia akan ingat kat kami.. tapi aku?? aku ta boleh nak kata apa apa dah.. sebab dah terlalu banyak dah yang aku suarakan tentang dia.. but,, dia still tak dtg pada kami lagi.. kadang2 rasa penat tunggu along... hurm..

bila aku ceritakan tentang aku and along kat seseorang, mesti dorang cakap..

cerita kau macam cerita novel..

tapi... agak2 apa pengakhiran novel tanpa muka surat ni ye?? panjang sangat cerita dia.. bila la na abes?


~MAAF KIRANYA TERKASAR BAHASA. SEGALA KESULITAN AMAT DIKESALI~

4 ulasan:

Zul Fattah berkata...

sabar yup.. insyaAllah raya tahun ni, Along awak balik r.. Aku doakan.. ..
sedih baca cite awak ni..

jom ..terjah blog kawan2 lain,..
ini je yg mampu.. haha..

http://zulfattah.blogspot.com/2011/08/salam-semua.html

PeRmAtA bIrU berkata...

moga raya ni along awak balik k..:)

syira berkata...

sabar yea..semga along awak balik raya thn nie..aminn..:)

LaYar_LaRa berkata...

smga along awak akan balik syawal nih...kalu pun dia xbalik doa kan yg terbaik buat dia....everything happen 4 a reason..:)


_________________ ____
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget