PAKCIK MAKCIK COMEL

Sabtu, 14 Mei 2011

ELAKKAN BARANG ANDA DI CURI~

assalammualaikum.. sekarang ni.. banyak kes curi kan? macam mana nak elakkannya ye? hurm.. aku ada baca tips elak kecurian ni.. korang baca lah.. aku translate guna ayat aku..

1. elak kecurian dalam rumah, letak perangkap tikur banyak2.. letak emas, belian batu yg berkilat sebagai umpan.. nnati bila orang nak ambik umpan tu, tgk dia tersekat.. hehe..

2. Elak kecurian kereta, korang pancitkan tayar, korang langgar lah mana2 pokok bagi kemek pastu korang bukak streng kereta, jgn lupa utk cabut ezsos sekali k~


3. elak kecurian motor, bukak tayar, side mirrow dan cabut spark plug.. pastikan juga minyak zero!

4. elak kecurian anak, bagi anak korang pakai baju bundle atau baju yang dah koyak2. duit belajan sekolah 50 se sehari.. jangan lupa jugak bagi dia pakai kasut plastik.. alah kasut zaman dulu2 tu.. dengan bag rotan.. hehe~
5. elak kecurian duit, korang letak duit tu dalam plastik sampah..~

p/s : kalau pandai jaga, takde nyer hilang barang korang tu~

       : tolong bagi LINK BLOG korang kat entry

"TERIMA KASIH MAKCIK&PAKCIK FOLLOWER-6" <--(klik je)
untuk segmen di atas yang TERAKHIR.
link blog korang akan di publishkan pada 3 minggu lagi
bermula hari ni, 11/5/2011. macam yang aku cakap.. segmen tu akan jadi segmen terakhir~ sekian..




~LEAVE ME A COMMENT SO THAT I KNOW WHO R MY READER~

3 ulasan:

hana berkata...

hahaaha..
mmg tips terbaik..
=D

Hans berkata...

kepada tuan punya blog diminta memberi respon pada link dibawah dengan kadar segera

:-)

Keputusan Contest Situasi Hans : Gunakan Imaginasi Anda

Hans berkata...

tips nih kalau ku ikut ku yang susah bukan pencuri
hahahaha

Blog Rollo De Pelicula


_________________ ____
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget