PAKCIK MAKCIK COMEL

Selasa, 15 Mac 2011

[SEGMEN] AKU DAN WARNA HIJAU

Assalammualaikum.. memang hari ni.. hari segmen la! sebab ramai gila yang buat segmen! hehe! so.. segmen kali ni dari bobiestory. bertajuk.....


SEGMEN: AKU DAN WARNA HIJAU

klik untuk join k..

banyak sebenarnya kisah antara aku dan warna hijau ni. tapi.. story yang aku tak akan pernah lupa ialah..

v
v
v

dulu masa sekolah rendah dulu.. aku n the gang memang lah sangat gatai! hehe~ kami satu geng suka kat seorang budak laki ni. waktu ni darjah 4.. well.. cinta monyet la katakan.. hehe~ apa kaitan dengan warna hijau?? nama budak ni.. bila cakap laju2 ada bunyi 'FROG' a.k.a katak. **ada kaitan dengan hijaukan??  so.. korang fikir lah sendiri apa nama dia.. kiterang masing2 panggil dia katak2.. bila jumpa dia panggil 'oi katak!' berlagak benci padahal suke nak mati! haha!

satu hari tu, kat sekolah ada buat pertandingan konsert. masa tu, dia dah darjah enam dan aku darjah 5. si katak ni masuk lah konsert tu. dia nyanyi lagu.. lagu ape entah. aku tak ingat tajuk dia.. tapi lagu dia macam ni..

biarlah bulan bicara sendiri..
biarlah bintang kan menjadi saksi..
Tak kan ku ulangi walau sampai akhir nanti
Cukup derita sampai di sini..

tu je aku ingat! haha~ rupanya budak ni cita2 dia nak jadi artist.. dan aku dengar cerita.. dia ni dah jadi penyanyi remaja dah.. cuma tak famous macam justin bibir tu.. pakaian dia waktu konsert kat sekolah tu.. memang semart gila arh! jaket jeans dan macam2 la.. salah seorang geng aku tu, ada amik gambar dia.. tp.. dia tak bagi pun kat aku! cehh!! geram gila.. haha~ dia dapat tempat kedua dalam pertandingan tu.

hari berganti hari. kawan2 aku tu pun semua dah hilang entah ke mana.. dan baru2 ni.. aku jumpa si katak ni balik.. hati aku dup dap dup dap je~ haha~ bila nampak tajuk segmen ni, 1st person came to my mind adalah katak ni! dan sejak dari darjah 4.. aku suka katak dan warna hijau sampai la sekarang~ bila teringat balik kisah ni.. aku senyum sensorang.. budak lelaki pertama yang aku suka tu! memang gatai aku ni! 
haha~

gambar ni pun ada kenangan~


~LEAVE ME A COMMENT SO THAT I KNOW WHO R MY READER~

9 ulasan:

Nadhirah-chan berkata...

hahaha kesian panggil dia katak , tapi katak ensem ape salahnye kan kan ? kehkehkeh ^^

GadisGula-gula berkata...

haha~ katak tu mmg hensem! **gatai~

GadisGula-gula berkata...

rumah kecil anda bakal dilawat sebentar lagi.. thanks k~

Kodet berkata...

Masih memikirkan nama budak tu... Farouq?

GadisGula-gula berkata...

hehe~ btoi lah tu kodet~

nelly berkata...

Hijau ? katak ?
haha ..
kalau nelly jumpa katak , bukan katak tu yang melompat .nelly yang melompat-lompat lebih dari katak ..hahahaha

GadisGula-gula berkata...

haha~ **terbayang2 nelly lompat mcm katak.. haha~ adoii.. takut katak meyh?? comel lah katak tu!

bobiedanbad berkata...

as salam
tq sebab sudi joint segmen ni..

GadisGula-gula berkata...

waalaikummussalam..
WC.. hehe~


_________________ ____
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget