PAKCIK MAKCIK COMEL

Sabtu, 26 Februari 2011

[RESIPI] KOKTEL TRoPICANA

Assalammualaikum.. pernah tak korang tengah rehat rehat dengan family then tetibe rasa nak buat air.. nak buat air oren.. dah selalu buat.. nak buat air sirap, tiap2 minggu kat kenduri minum air sirap.. bosan bosan!! haha~ teh, kopi?? nescafe?? tengah2 rembang nak minum air panaS?? cisss!! ada pulak anak kecil.. tak sesuai minum air kopi2 ni.. ish2.. jadi.. apa kata korang try koktel tropicana? banyak khasiat! ada buah2an lagi tu.. nyam nyam nyam... nanti.. dah siap, ajak la aku minum sekali ngan family korang k.. hehe~

BAHAN2 :

1 tin susu cair

1 tin buah2an campuran

300 gm gula pasir

25 gm agar2 ( masak dan dipotong dadu apabila keras) / yang sedia ada pun boleh~

70 gm kastard ( masak dan dipotong bulat apabila keras)


CARA2 :

1. Campurkan susu cair, buah2an campuran dan gula. Kacau sehingga mendidih.


2. Kemudian masukkan agar2 dan kastard.

3. Sesuai dihidangkan panas atau sejuk.
TARAAAA!!!
DAH SIAP!!!




NYAM!! NYAM!! NYAM!!!


~LEAVE ME A COMMENT SO THAT I KNOW WHO R MY READER~

2 ulasan:

c-tea berkata...

tolong wat untuk ct boleh??nak rasa

GadisGula-gula berkata...

kak ct.. ala.. kak buat la.. nanti kita makan same2 ye.. hehe~


_________________ ____
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget