PAKCIK MAKCIK COMEL

Sabtu, 22 Januari 2011

BROWSER YANG LAJU-MAXTHON

Assalammualaikum~
siapa ada masalah dengan browser yang lambat? aku ada~ tadi pergi surf2 internet.. then.. terjumpa satu browser ni~ namanya MAXTHON~ fungsi tetap sama macam browser lain cuma mungkin lebih laju~ berikut adalah serba sedikit tentang maxthon~

KLIK UNTUK LIHAT


- Penjimatan membuka tab dalam kes shutdown program atau sistem crash.

- Undo untuk setiap tab sengaja ditutup.

- AD Hunter - iklan-blocking utiliti yang blok pop-up, banner dan iklan Webmengambang di laman web.

- Adobe Flash, Java applet dan ActiveX blocker.

-Skinnable.

- Gerakan mouse diprogram dan chording mouse.

- Bar utiliti Eksternal - toolbar yang membolehkan anda untuk membuka program pihak ketiga.

- RSS reader.

- Menyokong banyak Internet Explorer plugin serta sebagai plugin sendiri.

- Sebuah toolbar pencarian dengan 8 search engine yang berbeza (extensiblepengguna).

- Automatik mengemaskini perkhidmatan.

- Groups - kemampuan untuk bookmark & membuka halaman secara bersamaan.

- Alias URL - URL yang terbuka dengan hanya menaip sebuah kata dalam addressbar.

- Wikipedia kolektor - sebuah utiliti seperti notepad kecil, yang digunakan untukmengumpul teks dari laman web. Anda boleh menulis script di dalamnya danmenjalankannya di laman web saat ini.

- Integrated perkhidmatan web - user diperluas, tetapi secara default termasukpenterjemah, versi cache dari laman Google, Whois dan web proxy tanpa nama
 Peningkatan keselamatan - Bahkan jika lubang keselamatan belum diperbaiki di dalam mesin web yang mendasari rendering, pelayar Maxthon mencegah sebahagianbesar daripada eksploitasi baik yang dapat dijalankan.

ada ciri2 lain lagi. tapi malas nak taip~ hehe~ try lah~ tak rugi pun.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT : KLIK SINI

DOWNLOAD MAXTHON 3 : KLIK SINI

was was?? try lah klik 2 link kat bawah ni.. ^_^

MAXTHON VS FIREFOX


MAXTHON VS FIREFOX

2 ulasan:

... berkata...

as salam..
dah cuba..tapi tak berapa laju (pada saya) apa-apa pun, fungsi java apllet, memang ia yang paling laju untuk didownload isinya berbanding browser lain seperti musang berapi.
masih dalam peringkat pembangunan :)

Gadis~Gula~Gula berkata...

waalaikummussalam..
ya.. masih dalam usaha pembangunan barang kali~ pape pown, thx sudi bagy feedback~ urm.. bagi saya, maxthon ni lebih baik kot dr musang api.. hehe~ sye suka tang download tuh!!! cepat melampau! hehe~


_________________ ____
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget