PAKCIK MAKCIK COMEL

Ahad, 9 Januari 2011

ANTARA BLOG INFO ATAU BLOG PERSONAL...?

assalammualaikum!
aku bosan! dan mengantuk! dah pukul 2 pagi dah! tapi tak boleh tido! kenapA?? sebab... sebab aku tak boleh tido lah! ish!! haha~

nak tanya ni... antara blog info dan blog diari, yang mana lebih menarik?? atau.. yang mana lebih ramai pengunjung??

bagi akulahkan.. dua2 sama je! kenapa?? blog info ramai yang usha sebab banyak info! tak kira siapa blogger dia, budak sekolah rendah ke.. sekolah menengah ke hatta orang tua, blog dia tetap akan dilawati! cuma cabarannya tinggi lah! blogger jenis informer ni kena cekap dan tangkas mendapatkan maklumat sebab ramai pesaing! kalau lambat maka putih matalah! sebab siapa cepat, dia dapat!

dan blog jenis diari atau jurnal ni pulak ada dua cabang! satu, blog orang terkenal dan diminati ramai. 2, blog orang biasa yang tidak dikenali! dua dua still ada pengunjung cuma pengunjung tu bergantung kepada siapa si pengunjug kepada blogger atau siapa blogger kepada si pengunjung. macam cabang 1 tadi, kalau dia seorang artis yang popular dan dia mempunyai blog, mestilah orang ramai berpusu pusu singgah blog dia kan? sebab orang nak tau perkembangan terkini dia! nati kalau orang lain tengah gosip2 pasal dia, takdalah kita terkinjal kinjal tak tau pe ke jadahnya semua ini?? haha~

dan cabang kedua pun ada pengunjungnya mengikut kepada seberapa ramah si blogger~ makin ramah dia, makin ramai lah pengunjung~ sebab dia friendly kan.. orang pun suka~ cuba orang sombong, korang suka ke?? mestilah takkan?? haha~ cabang kedua ni ada 2 jenis pengunjung. satu mengikut kepada keramahan si blogger dan satu lagi mungkin adalah secret admire or kawan2 dia~ kalau SA, dia mesti nak tahu tentang perkembangan lanjut orang yang diminati~ seolah olah dia sedang berada di sisi blogger setiap masa~ kalau kawan pula, bergantung kepada diri~ ada mood, aku baca, tak ada mood, aku buat donno~ haha~

jadi korang blogger yang mana satu??  haha~ kalau blog aku ni, aku gabungkan dua~ tapi aku rasa lebih berat kepada jurnal~ kat sini ada info dan ada juga jurnal~ aku tak berminat nak mempunyai 2 blog buat masa sekarang ni~ sebab, aku tak suka account yang banyak! kalau boleh, aku nak gabungkan semua account menjadi satu.semua msj boleh dibaca dalam satu account! hoho!
sekian~

12 ulasan:

Qamarul berkata...

huhu blog saye dua2..
sebab saye nak berkawan ngn blogger lain..
asalnyer nak wat blog mcm informasi jer..
tapi kalau nak berkawan kene laa sharing kan.. so wat laa both.. :)

M√©uzAngelo™ XXIII berkata...

blog info senang sikit nk buat, copy paste dari website luar.. tapi cara nk copy paste tu kene la beretika sikit..

kalau personal pulak, pastikan jangan citer pasal cinta berlebihan pulak, sikit2 suda..

blog personal best kalo menggunakan ayat2 kelakar, pastu ayat pendek2, senang nak bace..

buat ayat yg senang orang nak paham

paling penting, kalo nk tulis blog yg ade unsur2 diari, letak la gambar berkaitan byk sikit... ;D

Gadis~Gula~Gula berkata...

qamarul kita sama~ haha~ tapi asal blog ni sebenarnya nak buat blog jenis diari~ tapi bila dah terdedah dengan dunia maya ni lebih lama, maka adalah sedikit ilmu maka dicurahkan kat blog ni~ jadilah dua dalam satu~

Gadis~Gula~Gula berkata...

meuz, wooo~ tak baik copy paste! hehe~ lagipun, google tak suka benda yang sama~ i mean.. benda yang dicopy bulat2~ yup2.. setuju ngan awq!! yang pasal gambar tuh.. yelah.. dia cerita punya syok, tapi gambar takda.. no feeling na baca! haha~

AISHA INANI berkata...

blog aku pon dua-dua!
aku prefer blog personal.
tak berat, tak susah nak komen, bc pon senang nak pahammm.

blog info pon bagos gak, untok buat assignment kdg2 dorng mmbntu gak kasik bahan.. hee.

Gadis~Gula~Gula berkata...

aisha, betul2.. blog ni kena selalu update~ kalu tak jadi sarang labah2.. huhu~ tp kengkadang, bukan setiap hari kita dapat idea nak update~ jadi, info ni membantu untuk kita update blog personal.. dan sebaliknya bagi blog info~ so, dalam masa yang sama, kita blog beramah mesra dengan pembaca dan share2 info ngan reader~ ~sharing is learning~

KiD berkata...

gadis gula2: dua2 best.. kekadang kita nak gak baca blog personal orang.. baca citer sambil2 cari idea.. hehehe

hans berkata...

owh
blog den?
entah
haaha

P/S : Antara Pukul, Jam, Minit Dan Waktu

EDDY @ AWANG berkata...

aku suka dua2... blog aku ni xtau nak kategorikan kat mana sebab aku tulis apa yg aku terfikir nak tulis ari tu ...

Gadis~Gula~Gula berkata...

kid : betul betul betul! haha~ yelah.. asyik baca benda serius je en.. sekali sekala nak jugak baca bahan ringan~

hans : kau punya blog macam2 ada.. info.. personal.. resepi.. haha~ tu sebab syok! jangan kembng idung! ta macho~ ceeewaah~

eddy : sokong eddy!! kadang2 tu bila baca blog org lain, dapat idea menimbun nimbun

Tanpa Nama berkata...

Thank You for being the member of this website. Please allow me to have the possibility to show my satisfaction with Host Gator web hosting. They offer professional and express support and they also offering some [url=http://tinyurl.com/6d42qgd ][b]HostGator coupons[/b][/url].

I love HostGator hosting, You will too.

The official Twitter account of HostGator.com, a leading provider of web hosting, reseller hosting, VPS HostGator Web Hosting - $3.96/month | HostGator Reviews

HostGator Web Hosting Information Resource Site. Get the latest updates on Hostgator Web Hosting.
Hostgator Review - Do They Live Up To The Hype?

Our Hostgator review dives deep into their service. In this review you will learn exactly what you will get if you decide to use them as a hosting provider.

HostGator India is a leading provider of web hosting, reseller hosting, vps hosting , and dedicated servers. Over 5000000 websites trust HostGator for their web ...

HostGator is a Houston-based web hosting company with an additional presence in Austin, Texas. It was founded in 2002 by Brent Oxley, who was then a HostGator Review - 35 Customer Reviews of HostGator

HostGator Reviews: 3.19 out of 5, based on 35 customer reviews of HostGator. Check our HostGator reviews and ratings before signing up with HostGator.

I need dedicated servers for downloading | HostGator Coupons Code

hi i want to upload many big files & share them with direct links & many people will download them so i want unlimetid traffic also i want them to.

Hostgator Coupon With Free Link Building Campaign.

Use our Hostgator Coupon site and get Free SEO, Free Link Building and Free Website Traffic. Forget the rest! Hostgator coupon code 2011, hostgator coupon code 2012

Tanpa Nama berkata...

Ready Dedicated servers - [url=http://feed1.info/link/0]Cheap servers[/url]


_________________ ____
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget