PAKCIK MAKCIK COMEL

Isnin, 6 Disember 2010

PEACE NO WAR ATAU.. WAR NO PEACE?

assalammualaikum..

agak bosan~ tettibe terfikir pasal... "peace no war"
agak selalu aku dengar perkataan ni.. sapa yang tak pernah dengar maka dia adalah.. OKU.. agak melampau~ 
ok2, back to the topic~ perkataan ni selalu kita jadikan sebagai tagline dalam hidup seharian kita. betul tak? baik korang cakap betul.. kalau tak.. aku smack down korang! hehe~

tapikan.. dari apa yang aku nampak.. dari apa yang aku tahu.. dari apa yang aku baca...dunia sekarang ni lebih sesuai di-tag-kan dengan.. "war no peace" sape setuju angkat tangan.. (takde paksaan! hehe)

jadi sebenarnya, yang mana satu betul? peace no war atau war no peace?? aku tak harapkan jwapan korang.. just fikir je apa yang korang sedang baca ni~ itu sahaja!


P/s: pandangan aku lah kan.. "peace yes war" atau.. "war yes peace"

2 ulasan:

wen ahmaD berkata...

haha....saye2...x tw la...m'sia aman laa!!haha :D

Gadis~Gula~Gula berkata...

haha~ insyaallah malaysia akan aman selamanya~ amin~ thanks 4 cmmnt yea~


_________________ ____
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget