PAKCIK MAKCIK COMEL

Ahad, 2 Oktober 2011

SAYA NAK KAWIN.. DENGAN.. DUDA

Assalammualaikum.  skunk ni.. aku tengah mengimbau kenangan dulu dulu.. ada yang sedih.. ada yang kelakar and so on la.. tetibe teringat pulak satu perbualan between me and my mom.. pasal mengandung.. ni mase aku kecik kecik dulu.. haha.. waktu tu.. ibu aku tengah mengandung.. dont know lha adik aku yang mana satu.. adil atau nurul.. so.. enjoy lha~

aku : ibu sakit tak ibu kalau mengandung??

mom: sakit.. berat baby yang nak kena bawa ni..tak boleh nak tinggalkan.. masuk tandas kena bawa. tidur pun kena bawa juga..

aku : iye ke?? tapi kenapa ibu senyum kalau sakit?

mum: sebab dalam perut ibu ni ada baby. jadi wala
upun sakit, ibu kenalah kuat. kalau ibu tak kuat.. macam mana baby ni nak lahir??

aku : ow.. masa lina dalam perut ibu.. ibu senyum tak??

mum: senyum la.. kalau tak.. mesti lina ta dapat adik..:D

aku : ibu.. mcm mana rasa mengandung tu ibu??

mum : nanti lina dah besar.. lina rasa la..

---lepas tu aku ta ingat dah apa yang aku buat dengan my mum..

tapi aku ada ingat satu action ni.. ibu amik bola and letakkan kat perut aku. ngeee~ lepas tu aku ada cakap macam ni kat ibu..

aku :tak larat lah ibu.. orang tak nak lah mengandung. penat!

mum : habis kalau taknak mengandung macam mana nak dapat baby??

aku : ala.. lina kawin lah dengan orang yang da ada anak. tak payah lah mengandung.. berat lha..

lepas tu.. aku tak ingat dah... haha~ kelakar je bila ingat balik perbualan aku dan ibu tercinta!


~MAAF KIRANYA TERKASAR BAHASA. SEGALA KESULITAN AMAT DIKESALI~

1 ulasan:

NormaLiza Mah berkata...

menarik.. kawin dgn duda...
hmmm..salam perkenalan. saja drop by.. buat blog walking...
moga dpt tmbah dana blog.


_________________ ____
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget