PAKCIK MAKCIK COMEL

Isnin, 10 Oktober 2011

2 HARI PENUH ADVENTURE

Assalammualaikum. penat gilah lha!! rasanya macam dah lama kot aku tak bukak LP ni.. rindu. ngeeee~ korang tau tak.. 2 hari ni : semalam dan hari ni sangatlah penuh adventure!!! sangat weyh!! sangat!! nak tau kenapa??


SEMALAM :-

semalam, sepatutnya aku, cha, syu dan su pergi KL.. ada hal sikit nak buat dan aku nak bincang dengan cha punya ayah pasal ELS. then aku ajak lah adik aku ikut sekali.. but suddenly tak jadi.. syu dan su ada something to do... aku pun cakap la dengan adik aku ni tak jadi nak pergi...

reaksi adik aku tu macam sedih je.. macam kesian pulak.. so aku bawak juga la dia pergi KL. suruh ayah aku hantar denkat MidValley.. tapi abah cakap.. dia ada meeting.. alahai..

lepas bincang2 dengan adik2 aku, kami decided naik bus.. ya Allah.. pening kepala aku naik bus.. bukan sebab apa.. tapi sebab adik aku, aidil tu bising gila.. biasa la.. orang tak pernah naik bus g KL..  pening sesangat sangat! orang kat tepi tu pandang je.. jadi, sampai kat kawasan PPUM, aku tido lah sekejap,,, release stress..

bila aku bukak mata je.... aku tengok.. kami dah menghampiri masjid india.. alahai.. aku dah la tak pernah sampai kat situ.. takut gila! aku tau tu masjid india pun sebab aku tengok ada banyak pintu gerbang dan banyak orang india.. **aku teka je sebenarnya.. time tu.. aku dah tak tau dah nak buat apa.. aku ingat nak duk je dalam bus tu sampai lah dia pusing balik kat rumah aku.. haha

jalan punya jalan sekali aku nampak KTM.. so kami pun berhenti lah kat pasar seni.. jalan perg KTM,.. memang lega gila la! dalam lega ada takut sebab... aku tengok sekeliling dah rupa ada kat luar negara je......... semua orang asing.. aku dah terbayang bayang macam2.. laju2 aku jalan g KTM..

Dah samapi KTM, gerak lah pergi mid.. fuhhh! memang sangat lah lega!!! yang si aidil ni punya lah seronok naik KTM tu.. maklum la.. tak pernah naik.... kesian.. haha~

masa balik dari mid tu pulak.. ada sorang mamat bangla ni.. aku tak tau lha asal dengan dia.. duk pandang je.. takot gila!! sat2 dia pandang adik aku, sat2 dia pandang aku.. nak je aku bagi penumbuk.. tapi.. tak berani.. ngee~

kat tempat kami turun tu gak dia turun.. kat situ ada pasar. kami pergi pasar.. dia ikut je, pastu aku bengang.. aku pandang lah dia macam the rock tu.. **angkat kening.. pastu terus dia blah.. aku cepat2 tarik tangan adik aku g balik rumah..

HARI NI :-

hari ni pulak, aku dan ekin g cari kerja kat amcorp. dapat 2 tempat. kat kenny rosters dengan McD.. kiterang tengah pening nak pilih mana.. :(

balik tu,, tunggu bas punya lah lama. so kami jalan kaki pergi stesen berikutnya.. sekali tetiba ada bus lalu relek je dekat kami.. so.. kiterang apa lagi! bukak langkah seribu la beb!! pegi keja bus tu.. memang lha!! dah rupa apa entah.. dalam bus tu kami gelak2., macam bus tu kami yang PUNYA!! haha~ tp... penat



~MAAF KIRANYA TERKASAR BAHASA. SEGALA KESULITAN AMAT DIKESALI~

4 ulasan:

NormaLiza Mah berkata...

bARU BErhijrah ke KL ker? tinggal kat mana? balas kat entry saya ya.
amcorp tu dkt dgn tmpat saya belajar.

NormaLiza Mah berkata...

apesal.com
boleh post entry gak erk.

NormaLiza Mah berkata...

singgah dan ushaka iklan. moga dpt bntu jana tabung blog.

NormaLiza Mah berkata...

hmmm... ingat baru berhijrah ke KL.
hihihi.....


_________________ ____
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget