PAKCIK MAKCIK COMEL

Rabu, 3 Ogos 2011

TERKILANNYA AKU HARI NI..

Assalammualaikum. ya Allah.. terkilan gila au hari ni.. kenapa?? sebenarnya hari ni, aku balik lambat dari sekolah.. aku bertugas as PSS~ Dalam pukul 4.30 tu baru la aku bali.. macam biasa, my dad yang ambil aku.. masa balik tu.. lalu kat depan bazar.. so, segala jenis makanan la aku  nampak.. hurm.. jalan punya jalan, sekali terlalu depan satu gerai ni.. dia jual murtabak.. aku tak tau mcm mana boleh terlepas cakap..

sedapnya murtabak...
 petang tu, masa hampir2 nak buka puasa, aku tolong lah parents aku kat rumah tu.. sekali, dad aku bawa balik murtabak.. waktu tu. hati aku happy gila macam esok aku dah tak boleh nak makan dah benda tu.. haha.. nurul, adik aku pergi hantar satu bungkus murtabak kat rumah nenek aku.. tempat aku tinggal.. tapi masa buka puasa tu.. aku tak makan pun murtabak tu,, sebab.. aku cuma fikir.. bahagian aku kat rumah nenek.. kan aku tinggal kat rumah nenek.. jadi aku tak ambil la.. aku pandang je murtabak tu.. pastu my mum suapkan sikit kat mulut aku.. haha~ macam budak kecik je..

aku stay dekat rumah parents aku sampai pukul 11 malam.. sebenarnya nak balik awal.. tapi entah la.. rasa macam taknak balk je.. haha~ tapi dalam hati aku ni.. asyik teringat murtabak, bahagian aku yang ada kat rumah nenek tu.. bila aku balik rumah nenek, aku terus tanya..

mana murtabak orang?
tahu apa nenek cakap??

dah habis. mana tau hang nak makan. jadi nenek habiskan la..  
masa tu rasa mcm nak nangis je.. eh.. dah nangis pun sebenarnya.. terkilan gila.. sejak dari petang tadi aku nak makan benda tu.. tak tau la kenapa hari ni sensitif gila.. aku nak makan murtabak wei... sedihnya aku.. nasib baik ibu tadi sempat suapkan aku sikit murtabak tu.. rasa macam menyesal gila aku tak makan benda tu kat rumah parents aku...

sedapnya murtabak ni.. sedihnya aku....


~MAAF KIRANYA TERKASAR BAHASA. SEGALA KESULITAN AMAT DIKESALI~

1 ulasan:

sifu im berkata...

hahaha x sangka nenek ko penggemar murtabak gak..melepas la ko kan haha


_________________ ____
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget