PAKCIK MAKCIK COMEL

Selasa, 24 Mei 2011

[CONTEST] SELAMAT HARI IBU DARI JOEGRIMJOW



Assalammualaikum.. ehem.. aku nak join 1 contest ni.. nama contest... CONTEST SELAMAT HARI IBU DARI JOEGRIMJOW.. (klik link atau gambar atas tu kalau nak join) menurut beliau.. dia buat contest ni sebab..



Bulan Mei terkenal dengan hari ibu. Kebetulan bulan Mei jugak merupakan bulan mak aku dilahirkan, kebetulan rezeki bulan ni tiba-tiba banyak, kebetulan rasa seronok pulak nak adakan contest sekali lagi, maka lahirlah contest ini - SELAMAT HARI IBU DARI JOEGRIMJOW


ha.. mcm tu lah wujudnya contest ni.. hei joe! my mom punya bufday pun bulan mei! 25 mei ni.. mean.. esok lah.. huhu~ sebenarnya.. aku tak nak buat entry panjang2.. nak buat ringkas2 je.. 


ibu, walaupun hari ibu dah lepas, but bagi akak.. setiap hari yang orang lalui adalah hari untuk ibu.. sama ada hari tu best atau tak.. itu adalah milik ibu.. ibu jaga akak.. dari kecik sampai besar.. akak nak ucapkan thanks sangat.. bila difikir fikirkan balik.. orang tak pernah ucap thanks kat ibu kan sebab jaga orang selama ni.. but ibu.. dalam hati orang, ucapan 'terima kasih' tu sangat tidak memadai untuk gambarkan betapa orang sangat menghargai jasa ibu..


ibu.. sekarang akak dah besar dah.. akak dah tau yang mana baik yang mana buruk.. tapi orang masih perlukan ibu untuk lead orang jadi manusia berguna.. sampai bila2 orang perlukan ibu untuk lead orang.. ibu.. akak tak reti lah nak buat ayat bunga2 ade bintang ada bulan matahari semua.. orang just nak cakap.. orang sayang ibu.. walaupun orang rasa ibu tau semua tu..


ibu.. akak banyak buat dosa kat ibu sepanjang akak hidup ni.. orang pernah buat ibu nangis sebab risaukan orang.. orang pernah buat ibu rasa marah sangat kat orang.. orang just nak cakap orang minta maaf.. orang tak maksudkan pun untuk tujukan rasa tu kat ibu..  


ibu.. esok hari jadi ibu.. tapi esok akak sekolah.. selalunya.. kita sambut kat somewhere.. jadi.. akak nak ucapkan.. selamat hari jadi.. semoga ibu tetap ada kat sisi orang.. orang selalu bayangkan.. macam mana kalau ibu pergi dari orang.. macam mana kalau orang terpaksa tinggal jauh dengan ibu.. orang tak tau orang dapat hidup ke tak tanpa ibu...
ibu.. selamat hari jadi..  semoga rahmat-Nya sentiasa ada untuk ibu.. amin..


bila difikirkan balik.. aku tak dapat hadiah tu pun takpela.. sebab entry kali ni.. bukan untuk aku tandingkan.. hurm... tapi takpe lah.. aku join sekadar nak ucap thanks to joe sebab bagi aku idea nak buat entry untuk hari jadi ibu aku ni..

~LEAVE ME A COMMENT SO THAT I KNOW WHO R MY READER~

3 ulasan:

EpoLღsiKunang2 berkata...

Anak yang baik la ni.. hehe.
Gudluck. :)

G3-lina berkata...

baik? haha~ takde la baik mana pppown

joegrimjow berkata...

thx u
keputusan pukul 12 nanti hari ni ya
jangan lupa tengok2 =)


_________________ ____
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget