PAKCIK MAKCIK COMEL

Ahad, 27 Mac 2011

BAKAL MAK MERTUA AKU........

AssalammualaikuM! korang pernah dengar istilah....'DIJODOHKAN'? maksud aku.. kahwin.. dengan pilihan keluarga.. apa agaknya perasaan korang bila jadi macam ni?? hehe~  wanna know something?? keep reading yeA!

dulu.. lepas je along aku pergi, aku selalu main ngan sorang budak laki ni.. aku selalu pergi rumah dia.. kadang2 dia datang rumah aku.. kami main2 la.. dulu aku ta ramai kawan sangat. so dia ni je lah yang jadi kawan aku kot?? sebenarnya ada lagi.. tapi dia terbaik. nama dia aizat. nama mak aizat ni.. makcik zana.. full name aku tak tau la.. hehe~

aizat ni tua setahun dari aku.. kiterang selalu r gak main2. tapi mak dia tak kasi dia keluar.. dunno why la.. jadi mak dia suruh aku datang rumah dia.. so.. setiap hari lah kami selalu saling kunjung mengunjung kat rumah ye.. hehe~ bila aku dah sampai kat rumah dia, mak dia selalu cakap.. 'ha!! menantu cik zana dah datang dah. meh naik naik..' haha~

satu hari tu, cik zana ni datang rumah my parents. aku dengar.. dia cakap.. dia nak pindah.. beberapa hari lepas tu.. aku dah tak nampak aizat kat rumah dia.. selalu gak aku dudk kat tangga rmah dia. tapi dia tak ada pun.. huhu~ lebih kurang sebulan dorang datang rumah aku balik.. apa lagi.. jumpa kawan lama.. sakan lah kami kan! haha~

pastu.. dorang dah tak datang.. lama gila.. sampailah aku darjah 4.. baru lah dorang datang balik.. tapi masa tu.. macam pelik gyle.. aku oun dah tak tau nak cakap apa dengan dia.. so.. kami just... BISU! haha~

dan tadi.. ada kenduri kat rumah aku ni.. cik zana datang.. aku tegur lah dia.. wanna know what she said?? '

'OHH!! BAKAL MENANTU CIK ZANA ADA KAT SINI!'

errkkk??? aku cuma senyum jela.. nak buat apa lagi.. haha~ tapi masa tu.. adoiii! mak aku suruh layan dia pulak.. amik air la.. macam2. sekali adik kepada cik zana ni datang dekat,, then cik zana cakap kat adik dia tu...

'NI HA BAKAL MENANTU AKU..'

terkedu gila aku! sebab... aku ingat.. dia ni just bergurau je.. tp.. takkan lah bergurau macam tu sekali??? at the same time. aku ada la toleh kiri kanan.. cari 'bakal suami' aku tu.. **gatai gila! haha~ tak la. aku toleh2 je cari si aizat tu.. mana r tau dia ada dekat2 ke kan.. malu aku.. tapi.... aku dah lupa muka dia.. so.. aku memang tak akan jumpa yang mana satu aizat.. haha.. so aku decide.. yang.. aizat memang tak ada kat situ.. fhuhhhh~ selamat....

balik dari rumah, aku singgah rumah my parents.. aku mengadu lah kat ibu.. pasal cik zana tu.. then ibu cakap.....

'DAH DIA NAK HANG JADI MENANTU DIA.. NAK BUAT MACAM MANA...'

uikkk?? boleh ke ibu cakap macam tu??? then suddenly.. kawan aku call.. his name.. safuan.. ngeee~ then.. sembang depan ibu la.. gedik gyle.. haha~ lepas sembang2 ngan budak tu.. ibu tanya...

'pakwe kE???'

'tak eih.. kawan je..' ibu diam je.. then aku tanya lah ibu..

'ibu.. aizat ada kat situ ke tadi??'

'ada.. yang duk kat tepi rumah sekian sekian tu aizat la.. handsome dia sekarang ni..'

erkk?? maknanya dia dengar la apa mak dia cakap?? adoii.. malunya....

p/s macam novel da.. tapi.. dalam novel tu.. best kan??? **gatai lagi
~LEAVE ME A COMMENT SO THAT I KNOW WHO R MY READER~

2 ulasan:

H Y D E berkata...

hehe... nice.. abih tu ada jadi? nampak x si aizat tu?

latest : Radiation Dose Chart : Korang Pernah Tengok?

GadisGula-gula berkata...

tak pown.. hhe`


_________________ ____
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget