PAKCIK MAKCIK COMEL

Khamis, 25 November 2010

I MISS YOU

assalammualaikum...

hari ini, agak mengembirakan aku.. sebab apa??

sebab..... jeng jeng jeng...

tadi aku usha nuffnang acc aku.. ade RM 0.60! well.. satu permulaan tu.. alhamdulillah.. tapikan.. kalaulah aku tak tersilap taip alamat blog aku ni dulu, mesti duit aku tu banyak kan sekarang.. hurm... baru minggu lepas aku perasan yang alamat blog aku salah taip.. adess.. tapi tak apa.. aku tetap bersyukur.... sebab, gaji pertama dah masuk.. hehe..

petang tadi balik rumah ibu.. hurm.. macam biasa, lepak kat koridor depan.. tapi masa tu aku ditemani shark my lil bro.. pastukan, tetibe je dia cakap, "orang tak pernah jumpe along.." aku rasa sebak sangat.. lepas tu, aku ceritalah serba sedikit kat adik aku tentang kenangan antara kami.. panjang-panjang aku cerita kat dia.. sampai la satu tajuk ni..

" dulukan, along slalu protect kakyi.. dulu ijai (budak tak berapa betul) slalu kacau kakyi time along main badminton. pernah sekali tu kan, along bantai budak tu dengan raket.. sampai sekarang ijai dah tak berani kacau kakyi even along dah takde..." aku tarik nafas panjang panjang.. mencari segenggam udara yang bisa menghambur keluar rasa sedih di hati.. aku diam sejenak sampailah adik aku panggil nama aku.. then, aku sambung balik cerita aku...

"kau nak tau tak, kenapa nama kau, muhammad aidil fitri hafiz??" adik aku angguk.. aku terangkan kat dia..

"sebenarnya, nama tu, kakyi yang letakkan. mula mula, ibu nak letak nama aidil sebab tahun tu, nama aidil memang pop lah.. tapi, kakyi tambah fitri hafiz.. so jadilah nama kau yang sekarang ni.. fitri tu nama along.. hafiz pulak nama arwah abang.. kakyi taknak lupa tentang along, jadi kakyi letak lah nama fitri kat kau.." adik aku angguk angguk.. then dia jawab...

"so lepas ni, orang kenalah protect kakyi macam along protect kakyi kan.. tapikan, siapa nak kacau kakyi lagi sekarang ni? kakyikan garang gila.. tapi takpa, orang tetap protect kakyi n ulun.. don't worry...." aku tergelak.. dalam hati aku, aku tertanya-tanya.. adakah budak ni yang Allah utuskan untuk  menggantikan posisi along.. mungkin sebab tu, Allah tak temukan aku dengan along.. hurm.. wallahualam...

sekian

2 ulasan:

Muhamed Fazrul Naim ^_^ berkata...

weyh..nuffnang 2 pe bnde?
aku nk join gak..bg la tau aku weyh..

Gadis~Gula~Gula berkata...

@Muhamed Fazrul Naim ^_^
nuffnang tu mcm tempat jana duit lah kat blog.. aku ta pndai sanad bab2 ni.. ko try surf internet.. atau.. ko klik kat side bar aku yang ade perkataan nuffnang.. ------>
kat situ adelah dye terangkan sikit2


_________________ ____
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget